In Groningen het het adres voor Spoelen/flushen van uw automaatbak

Wanneer heeft Spoelen/flushen van de automaatbak geen zin?

Spoelen/flushen van de automatische versnellingsbak is vooral geschikt voor preventief onderhoud gelijk aan een onderhouds beurt aan de motor. Door de versnellingsbak goed te onderhouden zijn de meeste versnellingsbak gerelateerde klachten te voorkomen. Veel klachten zijn met het spoelen en reinigen van de automatische versnellingsbak te verbeteren of te verhelpen, helaas kunnen wij hiergeen garantie op geven. Geef de automaatbak dus een spoelbeurt voordat zich klachten gaan voordoen.

Schrijft de fabrikant geen verversing perioden voor? Dan adviseren wij, afhankelijk van het gebruik en de belasting van de automaatbak, de ATF-olie te laten verwisselen om de 60 a 120.000 kilometer. Zo voorkomt u veel van de klachten.

In somige gevallen heeft het Spoelen/flushen van de bak geen zin meer. Een versleten of defect onderdeel kunnen wij niet repareren door te Spoelen/flushen. In al deze gevallen zal het onderdeel eerst vervangen moeten worden om de klacht te verhelpen.

Wat als de klacht niet verholpen is na het spoelen? In sommige gevallen duurt het een x aantal km's dat de klacht verdwijnt na het spoelen. Dit kan in somige gevallen tot wel 1000km duren voordat alle klachtverschijnselen wegblijven. Mocht dit niet het geval zijn na 1000km dan hebben wij de volgende regeling.

Hebben wij de klacht waargenomen voorafgaande het spoelen en hebben wij vervolgens aangegeven dat het spoelen van de automaatbak het proberen waard is. Maar blijkt nu dat de complete versnellingsbak toch vervangen dient te worden om de klacht te verhelpen? Dan wordt bij vervanging van de versnellingsbak in onze werkplaats, het spoelen (ex olie en eventuele onderdelen) in mindering gebracht.
Vervangen van onderdelen uit de versnellingsbak vallen niet onder deze regeling. De reden hiervan is dat bij vervanging van een onderdeel uit de versnellingsbak altijd het advies is om voorafgaande aan reparatie de automaatische versnellingsbak te spoelen. Hierdoor wordt voorkomen dat het nieuwe onderdeel niet vervuilt of beschadigt wordt door de oude/vervuilde olie.

Voorwaarden om aanspraak te maken op deze regeling zijn:

  • De klacht is voorafgaande aan het spoelen door ons waargenomen
  • Wij hebben voorafgaande geen negatief advies geven voor het spoelen van de automaatbak
  • Er is na het spoelen minimaal 1000km en maximaal 2000km gereden
  • De vervolg diagnose wordt in onze werkplaats gesteld
  • De vervolg reparatie wordt in onze werkplaats uitgevoerd


Meer informatie over spoelen

Wilt u een afspraak maken voor onderhoud of reparatie, neem dan nu contact met ons op dmv telefoon 050-3144173 of vraag online een werkplaats afspraak aan.

Schakelventielen vervangen Citroen C5 in Groningen bij autobedrijf Ceulen & Ko*

Schakelventielen vervangen automaatbak