Over Autobedrijf Ceulen & Ko*

Historie en toekomst Autobedrijf Ceulen en Ko*.

Welkom op onze site. Autobedrijf Ceulen en Ko* is een familie bedrijf in de stad groningen. Jaap Koster (Ko-ster = Ko*) heeft in 1997 samen met Jan Ceulen, autobedrijf Ceulen en Ko* opgericht. In 2002 is Jan voor zich zelf begonnen is en Jaap alleen verder gegaan. In 2015 is Joost Koster (zoon van Jaap) als vernoot in de zaak gekomen.

Voorheen zat autobedrijf Ceulen en Ko* midden in de stad maar groeide al snel uit zijn voegen. In het jaar 1999 zijn wij verhuist het kleinschalige industrieterrein Ulgersmaborg, aan de Bovenstreek 19, tegenover Kardinge.

Met zijn allen proberen wij een service gericht bedrijf te zijn en personlijke contact te onderhouden met onze klanten. Tevens proberen wij met de toekomst mee te groeien door bijvoorbeeld trainingen te volgen voor het onderhoud van een elektrische auto en oplossen van elektrische storingen. Op deze manier blijven wij ons inzetten voor nu en de toekomst van uw mobiliteit.

Naast een moderne werkplaats voor vrijwel alle werkzaamheden hebben wij ook altijd een ruim aanbod van Occasions in verschillende prijsklasses staan.

De speerpunten van ons familiebedrijf zijn:

  • Goede en snelle service leveren
  • Met de klant meedenken
  • Persoonlijk contact
  • Goede kwaliteit leveren


Werkzaam bij Autobedrijf Ceulen en Ko*:

 Joost Koster

Van jongs af werk ik al aan samen met mijn vader aan auto’s, thuis en later ook met Gouke bij Autobedrijf Ceulen & Ko*. Het sleutelen is mij dus met de ‘paplepel’ ingegoten. De volgende opleidingen heb ik afgerond:
 • HTS automotive, te Arnhem
   ✔ Ingenieur automotive
   ✔ Didactische aantekening voor MBO docent
 • Commercieel bedrijfsleider gericht op autotechniek niveau 4
 • Assistent autotechniek

Tevens een aantal cursussen:
 ✔ Motormanagement Benzine motoren, personenvoertuigen
 ✔ Motormanagement Diesel motoren, personenvoertuigen
 ✔ Diagnose motormanagement Benzine, personenvoertuigen
 ✔ Diagnose motormanagement Diesel, personenvoertuigen
 ✔ Scoop, personenvoertuigen
 ✔ Datanetwerken 1 – basis (Canbus systemen) , personenvoertuigen
 ✔ Hybride 1  ✔ Hybride 2 diagnose
 ✔ Internet marketing
 ✔ Sales van de aftersales
Februari 2012 ben ik afgestudeerd aan de HTS autotechniek en sinds die tijd werk ik fulltime bij Autobedrijf Ceulen & Ko*. Sinds 2015 ben in mede eigenaar van Ceulen & Ko*. Daarnaast ben ik Leermeester en begeleid studenten binnen ons bedrijf. Daarnaast houd ik mij samen met mijn moeder bezig met alle sociale media en heb ik onder andere deze website ontworpen en ontwikkeld.

Joost Koster voor werkplaats van Autobedrijf Ceulen & Ko*

Joost voor werkplaats van Autobedrijf Ceulen & Ko*.

Anneke (Koster-)Hooijer

Verantwoordelijk voor de boekhouding, de PR, personeelsadministratie en andere taken die er zo bij komen kijken in een bedrijf. In 1976 begonnen in de ziekenverzorging en in 1986 een omscholing gevolgd tot administratief medewerker. Vanaf 1988 tot 2011 parttime administratief in dienst bij st. Welzijn de Wolden. Vanaf 2002, nadat Jan Ceulen was gestopt, werkzaam bij Autobedrijf Ceulen & Ko* Voor het werk in het autobedrijf behaalde ik de certificaten Salestraining bij de IVA, de Korte Leermeester Opleiding en Preventiemederwerker Mobiliteitsbranches bij de Innovam. En volgde ik ook de workshops Verkoopvaardigheden, Klantgericht Communiceren en Functioneringsgesprekken. Naast het werk heeft NLP en fotografie mijn grote aandacht.

Anneke Hooijer van Autobedrijf Ceulen&Ko

Anneke.

Gouke Smit

Ik ben in 1975 geboren. Ik ben zeker 20 jaar actief in de autowereld en altijd auto gek geweest. Na de lagere school ben ik naar de Groene school (vroegere landbouwschool) gegaan en heb daar via een snuffelstage veel interesse in de autotechniek gekregen. Als vervolg opleiding heb ik daarom autotechniek gekozen. Na stage kon ik aan het werk bij een Rover dealer en heb daar een jaar gewerkt terwijl ik de opleiding in deeltijd heb afgerond. In 1994 ben ik bij Jan Ceulen in de Agricolastraat aan het werk gekomen, nu Autobedrijf Ceulen & Ko*, en ben er nooit weg gegaan. In de avond uren heb ik de opleiding 1e automonteur ( 1e autotechnicus) gevolgd en mijn APK diploma gehaald. Hierna heb ik diverse cursussen gevolgd. In 2011 heb ik de opleiding tot diagnosetechnicus afgerond. Deze opleiding en cursussen volg ik omdat de autotechniek erg veranderd, vooral de elektronica. Hierdoor zullen er in de toekomst meer cursussen volgen om bij te blijven.

Gouke Smit van Autobedrijf Ceulen&Ko

Gouke bezig met voorbereiding tot automaatbakspoelen/flushen.

Albert Plieger

Hallo, ik heet Albert Plieger, woon in Onderdendam. Ik ben in 1987 geboren, en in 2008 afgestudeerd aan het alfa college, als Autotechnicus / Diagnose technicus. Na mijn studie ben ik bij Nefkens Noord werkzaam geweest. Op 1 april 2009 ben ik aan het werk gegaan bij Autobedrijf Ceulen & Ko*. In 2010 haalde ik mijn APK diploma, zodat ik nu ook auto’s APK mag keuren. Het autovak ligt mij goed, ik volg regelmatig trainingen om de nieuwste techniek bij te houden.

 ✔ Van 2015 tot 2018 heb ik het volledige diagnose trainings traiect van GMTO gevolgd en goed afgesloten.
 ✔ Hybride 1
 ✔ Hybride 2 diagnose

Albert Plieger van Autobedrijf Ceulen&Ko

Albert bezig met onderhoudsbeurt.