Over Autobedrijf Ceulen & Ko*

Historie en toekomst Autobedrijf Ceulen en Ko*.

Welkom op onze site. Autobedrijf Ceulen en Ko* is een familie bedrijf in de stad groningen. Jaap Koster (Ko-ster = Ko*) heeft in 1997 samen met Jan Ceulen, autobedrijf Ceulen en Ko* opgericht. In 2002 is Jan voor zich zelf begonnen is en Jaap alleen verder gegaan. In 2015 is Joost Koster (zoon van Jaap) als vernoot in de zaak gekomen.

Voorheen zat autobedrijf Ceulen en Ko* midden in de stad maar groeide al snel uit zijn voegen. In het jaar 1999 zijn wij verhuist het kleinschalige industrieterrein Ulgersmaborg, aan de Bovenstreek 19, tegenover Kardinge.

Met zijn allen proberen wij een service gericht bedrijf te zijn en personlijke contact te onderhouden met onze klanten. Tevens proberen wij met de toekomst mee te groeien door bijvoorbeeld trainingen te volgen voor het onderhoud van een elektrische auto en oplossen van elektrische storingen. Op deze manier blijven wij ons inzetten voor nu en de toekomst van uw mobiliteit.

Naast een moderne werkplaats voor vrijwel alle werkzaamheden hebben wij ook altijd een ruim aanbod van Occasions in verschillende prijsklasses staan.Jaap Koster

‘Citroën is mijn eerste liefde’. Ben er mee opgegroeid, met uitzondering van de jaren bij rem- en koppelingsspecialist Jan Eggens in Assen, werkte ik met Citroën. Ouderwets opgevoed met mechanisch motoronderhoud. Je zou kunnen stellen dat ik altijd vanuit de basis werk en bijna met de ogen dicht weet hoe een motor in elkaar steekt. Na het technisch onderwijs, werd ik monteur en eerste monteur. Haalde het diploma vakbekwaamheid voor het autobedrijf en het toen nog benodigde diploma Algemene handelskennis. Mijn carrière begon bij Automobielbedrijf R. Klok in Hoogeveen, na elf jaar daar gewerkt te hebben werkte ik zes jaar bij Jan Eggens, Rem en Koppelingsspecialist te Assen. Daarna zes jaar bij Automobielbedrijf W.Klok in Zuidwolde dat ik in 1991 overnam samen met een compagnon, die het op zijn beurt weer overnam in 1997. In 1997 stapte ik in bij het bedrijf van Jan Ceulen, die vanaf 1988 zijn bedrijf had aan de Agricolastraat. Samen starten we Autobedrijf Ceulen en Ko* (spreek uit als Ko-ster’) en bouwden een nieuw pand aan de Bovenstreek 19.

In 2002 besloot Jan Ceulen zich geheel te wijden aan Ceulen ICT. In 2015 is Joost mede eigenaar geworden.

Jaap Koster van Autobedrijf Ceulen&Ko

Jaap bezig met aankoopkeuring.

Joost Koster

Van jongs af werk ik al aan samen met mijn vader aan auto’s, thuis en later ook met Gouke bij Autobedrijf Ceulen & Ko*. Het sleutelen is mij dus met de ‘paplepel’ ingegoten. De volgende opleidingen heb ik afgerond:
 • HTS automotive, te Arnhem
   ✔ Ingenieur automotive
   ✔ Didactische aantekening voor MBO docent
 • Commercieel bedrijfsleider gericht op autotechniek niveau 4
 • Assistent autotechniek

Tevens een aantal cursussen:
 ✔ Motormanagement Benzine motoren, personenvoertuigen
 ✔ Motormanagement Diesel motoren, personenvoertuigen
 ✔ Diagnose motormanagement Benzine, personenvoertuigen
 ✔ Diagnose motormanagement Diesel, personenvoertuigen
 ✔ Scoop, personenvoertuigen
 ✔ Datanetwerken 1 – basis (Canbus systemen) , personenvoertuigen
 ✔ Hybride 1  ✔ Hybride 2 diagnose
 ✔ Internet marketing
 ✔ Sales van de aftersales
Februari 2012 ben ik afgestudeerd aan de HTS autotechniek en sinds die tijd werk ik fulltime bij Autobedrijf Ceulen & Ko*. Sinds 2015 ben in mede eigenaar van Ceulen & Ko*. Daarnaast ben ik Leermeester en begeleid studenten binnen ons bedrijf. Daarnaast houd ik mij samen met mijn moeder bezig met alle sociale media en heb ik onder andere deze website ontworpen en ontwikkeld.

Joost Koster voor werkplaats van Autobedrijf Ceulen & Ko*

Joost voor werkplaats van Autobedrijf Ceulen & Ko*.

Anneke (Koster-)Hooijer

Verantwoordelijk voor de boekhouding, de PR, personeelsadministratie en andere taken die er zo bij komen kijken in een bedrijf. In 1976 begonnen in de ziekenverzorging en in 1986 een omscholing gevolgd tot administratief medewerker. Vanaf 1988 tot 2011 parttime administratief in dienst bij st. Welzijn de Wolden. Vanaf 2002, nadat Jan Ceulen was gestopt, werkzaam bij Autobedrijf Ceulen & Ko* Voor het werk in het autobedrijf behaalde ik de certificaten Salestraining bij de IVA, de Korte Leermeester Opleiding en Preventiemederwerker Mobiliteitsbranches bij de Innovam. En volgde ik ook de workshops Verkoopvaardigheden, Klantgericht Communiceren en Functioneringsgesprekken. Naast het werk heeft NLP en fotografie mijn grote aandacht.

Anneke Hooijer van Autobedrijf Ceulen&Ko

Anneke.

Gouke Smit

Ik ben in 1975 geboren. Ik ben zeker 20 jaar actief in de autowereld en altijd auto gek geweest. Na de lagere school ben ik naar de Groene school (vroegere landbouwschool) gegaan en heb daar via een snuffelstage veel interesse in de autotechniek gekregen. Als vervolg opleiding heb ik daarom autotechniek gekozen. Na stage kon ik aan het werk bij een Rover dealer en heb daar een jaar gewerkt terwijl ik de opleiding in deeltijd heb afgerond. In 1994 ben ik bij Jan Ceulen in de Agricolastraat aan het werk gekomen, nu Autobedrijf Ceulen & Ko*, en ben er nooit weg gegaan. In de avond uren heb ik de opleiding 1e automonteur ( 1e autotechnicus) gevolgd en mijn APK diploma gehaald. Hierna heb ik diverse cursussen gevolgd. In 2011 heb ik de opleiding tot diagnosetechnicus afgerond. Deze opleiding en cursussen volg ik omdat de autotechniek erg veranderd, vooral de elektronica. Hierdoor zullen er in de toekomst meer cursussen volgen om bij te blijven.

Gouke Smit van Autobedrijf Ceulen&Ko

Gouke bezig met voorbereiding tot automaatbakspoelen/flushen.

Albert Plieger

Hallo, Ik heet albert Plieger, woon in Onderdendam, ongeveer 14 km van de stad Groningen. Ik ben in 1987 geboren, en in 2008 afgestudeerd aan het alfa college, als Autotechnicus / Diagnose technicus. Na mijn studie ben ik bij Nefkens Noord werkzaam geweest. Op 1 april 2009 ben ik aan het werk gegaan bij Autobedrijf Ceulen & Ko*. In 2010 haalde ik mijn APK diploma, zodat ik nu ook auto’s APK mag keuren. Het autovak ligt mij goed, daarom zal ik in de toekomst ook zeker meer cursussen volgen zodat ik bij de tijd blijf met alle nieuwe elektronica en vernieuwde techniek.

In 2015 ben ik begonnen met opleidingstraject tot Diagnose Specialist.

Albert Plieger van Autobedrijf Ceulen&Ko

Albert bezig met onderhoudsbeurt.

Roy Brüggemann

Hallo, mijn naam is Roy Brüggemann en ik woon sinds september in het mooie Groningen. Oorspronkelijk kom ik uit Venlo en heb hiervoor gestudeerd bij Gilde Opleidingen Venlo, daar heb ik de opleiding 1e autotechnicus afgerond. Mijn liefde voor auto’s begon al op jonge leeftijd, altijd was ik al geïnteresseerd in de techniek die hierbij komt kijken. Ik vind het fijn goede service en een helpende hand te bieden, en wanneer de klant dan tevreden de weg weer op gaat, geeft mij dat veel voldoening. Met veel plezier werk ik dan ook bij Autobedrijf Ceulen & Ko. Hier krijg ik de mogelijkheid en ondersteuning die ik nodig heb om mij zelf verder te ontwikkelen. Voorheen heb ik bij onderstaande garages stage gelopen: Opel Hekkert Venlo, Motorcenter Venlo en Autogroep Wassink. Tevens heb ik altijd bij Heuts Automaterialen gewerkt, een specialist in de automaterialen markt. Op dit moment volg ik de opleiding Technisch Specialist Personenwagens bij het NoorderPoort. Het is heel aannemelijk dat de auto's met alle moderne electronica in de toekomst steeds meer last krijgen van storingen, vandaar dat ik mij ga specialiseren in het oplossen van deze problemen. Het is niet altijd makkelijk om een storing op te lossen, maar die uitdaging ga ik graag aan. Ik heb er ook voor gekozen om deze opleiding te doen in Groningen, natuurlijk het een leuke stad is om in te wonen maar vooral omdat het Noorderpoort College een goede school is die zich er in specialiseerd om Technische Specialisten te trainen. Na afronden van deze opleiding ben ik van plan om mij nog verder te ontwikkelen. Ik geloof er namelijk in dat iedereen een bepaalde grens heeft in zijn mogelijkheden en ik ben op zoek naar mijn grens om het maximale uit mij te halen. Daarom wil ik in de toekomst nog steeds blijven leren van het vak zodat ik elke dag kan blijven ontdekken.

Roy Brüggemann bij Autobedrijf Ceulen&Ko

Roy, Leeringmonteur.